:) Buitenhuisje.org

Kindjes in het buitenhuisjeFoto van kindje in de zandbak, en op de bank

Visie

 

Een kind is gelukkig wanneer het zich veilig en geborgen voelt. Dit is mijn basisdoel. Een kind dat nieuw binnenkomt heeft tijd nodig om te wennen. Ik houd goed in de gaten wat het kind nodig heeft om zich emotioneel veilig te voelen en om te leren vertrouwen dat ook in deze omgeving alles goed is.

 

De ontwikkeling van een kind stimuleer ik. Bij het hele jonge kind hebben vooral de hersenen stimulansen nodig om te ontwikkelen. Door prikkels aan te bieden, gaat er iets gebeuren. Het zien en horen, aandacht vasthouden, emotioneel ontwikkelen en bewegen: spelenderwijs leert het kind.

 

Bij een kind van een jaar en ouder ga ik op zoek naar de sterke kanten van het kind en ik zorg er voor dat matierialen en spel daar op is afgestemd. Ieder kind is uniek en mag er zijn. Ik gebruik als richtlijn de visie van meervoudige intelligentie
( H. Gardner ). Dat wil o.a. zeggen dat kinderen vaak enkele intelligentiegebieden heeft waar het kind het beste in is: verbaal-linguistisch (taalknap), logisch-mathematisch (rekenknap), muzikaal-ritmisch (muziekknap), visueel-ruimtelijk (beeldknap), lichamelijk-kinesthetisch (beweegknap), interpersoonlijk (mensknap), intrapersoonlijk (zelfknap) en/of natuurgerichte intelligentie (natuurknap).